www.ajmwdesign.co.uk

ajmw design

site designed and created by John Williams ©

 email: john@ajmwdesign.co.uk

Call - 07989 975295

An extensive range of existing outbuildings bordered the yard beside this detached house.  The design sought to connect these spaces to the main dwelling, extending the accommodation across the whole site.  The barns required extensive renovation, which included the insertion of full oak-framed structures within the existing masonry walls, to support new floors and roofs.  A glazed ‘link’ made the join between the nearest barn and the house.

The dining area has ‘arch-collar-brace’ trusses, and the first floor of the main barn now has ‘interrupted tie’ trusses, which enable the space to be used most effectively, via a single stair at the centre of this building.

The design of the layout took account of the aspects, ensuring the main living rooms benefit from the sun through the day, and views to the attractive countryside beyond are featured throughout.

Services provided: Architectural design, and Planning negotiation and submission

Back to ‘Extensions’